Yabancı Plakalı Araç Türk Plakaya Nasıl Çevrilir?(Çözünme)

Yabancı plakalı araca Türk plakası almak için neler yapılmalıdır?

(aracın özelliklerinin bulunduğu belge) evraklarınız (ruhsat fatura sigorta vs) yeminli tercümandan türkçeye çevriliyor ve notere gidip noterlik masrafı ödendikten sonra yeni plakanız ve ruhsatınız çıkartılıyor.

MA plakalı aracı Türk vatandaşı alabilir mi?

Ma -mz plakalı araçların satışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yasal olarak mümkün değildir.

Yabancı plaka araba ne kadar Türkiye’de kalabilir?

Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı. Yurt dışından yabancı plakalı araçların ülkemize giresi için o ülkede bir yılın en az 185 gününü ikamet ediyor olması şartı aranır.

Yabancı plaka araçları kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Yabancı plakalı araç trafik cezası nereye ödenir?

Bu cezaların Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı muhasebe birimleri ve bu birimlere bağlı muhasebe yetkilisi mutemetlerine, vergi daireleri ile Gelir İdaresi Başkanlığınca yetkilendirilen banka veya PTT şubelerine ödenmesi gerekmektedir.

You might be interested:  Türk Telekom Cimerde Nereye Şikayet Edilir?(Mükemmel cevap)

MA plakalı araçları kimler alabilir?

MA MZ plaka, geçici giriş karnesi ve yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ile Türkiye’ye giren yabancı araçları temsil ediyor. Bu tür bir plakaya ise sadece gerekli koşulları sağlayan yabancılar sahip olabiliyor… Vergi muafiyeti sağlayan MA ve MZ plakalar, İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından veriliyor.

Turing teminat bedeli ne demek?

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük Yönetmeliği’nin 376/j maddesinde tanımlanan, yabancıların ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı özel kullanımlarına mahsus taşıtlarını ülkemizde kullanabilmelerini sağlayan, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen teminat hükmünde belgedir.

Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı Gümrük cezası ne kadardır?

Evet, araçların yurtta kalma sürelerini; 1, 2 ve 3 aya kadar aşması durumunda 2020 yılı için sırasıyla 318 TL, 636 TL ve 954 TL para cezası uygulanmaktadır. 3 ayı geçen süre aşımlarında ise, 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 238. maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ oranında para cezası uygulanmaktadır.

Sıfır araç gümrükten kaç günde çıkar?

Burada 2 ila 5 günde gümrük işlemleri tamamlanır. TIR’larla taşıma planlaması yapılarak bulunduğunuz şehre göre 1 ila 4 gün sonra bayinize teslim edilmiş olur.

Çifte vatandaşlar vergisiz araba alabilir mi?

**TaxFree ( Vergisiz ) araç kullanma hakkına sahip diğer yabancıların 2 adet araç alma hakkı yoktur. Çifte vatandaşlar, vatandaş olduğu yabancı ülkeden araç ithal edebilir mi? Hayır, çifte vatandaşın ithalat hakkı yoktur.

Yabancı plakalı araç nasıl alınır?

1- Yurt Dışından Araç Almak Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı. Türkiye’ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı. ÖTV, aracın vergisiz fiyatı üzerinden hesaplanır.

185 gün kuralı kalktı mı?

Yabancı plakalı araçlarını Türkiye’de kullanmak isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı. AVRUPA’da yaşayan ve özel otomobiliyle Türkiye’ye gidenlerden, hem aracın hem kişinin 185 gün yurtdışında kalmış olması şartı aranıyordu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *