Contents
- 1 Merinos koyunu hangi ilde yetişir?
- 2 Merinos koyunu kaç yavru verir?
- 3 Merinos koyunu nasıl anlaşılır?
- 4 Karacabey Merinosu nerede yetisir?
- 5 Lacaune koyunu hangi bölgede yetişir?
- 6 Batı Karadeniz Bölgesinde hangi koyun yetişir?
- 7 Merinos koyunu kaç kilo et verir?
- 8 Karacabey Merinos kuzu kaç ayda koça gelir?
- 9 Merinos ne zaman koça gelir?
- 10 Karacabey Merinosu nasıl anlaşılır?
- 11 Et için hangi Koyun Irkı?
- 12 Akdeniz bölgesinde hangi koyun yetiştiriciliği?
- 13 Sakız koyunu hangi iklimde yetişir?
- 14 Bafra koyunu nerelerde yetişir?
Merinos koyunu hangi ilde yetişir?
Trakya’da ve Marmara’nın güney doğusundaki illerde ve Ege bölgesinin bazı illerinde (Manisa, İzmir, Aydın) yetiştirilir. Vücut beyaz renklidir. Erkeklerde beyaz renkli kıvrımlı boynuzlar bulunur.
Merinos koyunu kaç yavru verir?
Döl verimi oldukça yüksektir. İkizlik oranı %70- 80’dir. Kurak meralardan en iyi yararlanabilen koyun ırklarındandır. Bakım ve beslenme şartları iyi olan koyunlar 2 yılda 3 defa doğum yaparken merinos 1 yılda 2 defa doğum yapabilmektedir.” dedi.
Merinos koyunu nasıl anlaşılır?
Vücut, baş ve bacaklar beyazdır. Kuyruk ince ve uzundur. Koyunlar boynuzsuzdur. Genel özellikleri:
- Yapağı verim yönlüdürler, yapağıları gerek nicelik gerekse nitelik açısından yerli koyunlardan üstündür.
- Vücut, baş ve ayaklar beyazdır.
- Yerli ırklara göre daha hızlı gelişirler canlı ağırlıklar da yerlilerden yüksektir.
Karacabey Merinosu nerede yetisir?
55 KG. 2-3.5 KG. 2-2,5 KG. KARACABEY MERİNOSU: Balıkesir Bursa civarında yetişir.
Lacaune koyunu hangi bölgede yetişir?
Anavatanı Fransadır. Fransa’nın ünlü sütçü koyun ırkıdır. Fransa’da Lacaune koyunu 1000000 nufununa sahiptir. Roquefort peyniri bu koyun ırkından yapılmaktadır.
Batı Karadeniz Bölgesinde hangi koyun yetişir?
KARAYAKA KOYUNU Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. 883.000 başlık mevcudu ile koyun varlığımızın % 3′ ünü teşkil eder. Küçük cüsseli hayvanlardır. Et verimleri düşük ama et kalitesi iyidir. Süt verimleri 30-40 kg olup, ikizlik oranı % 4 – 6′ dır.
Merinos koyunu kaç kilo et verir?
Karnobat ve merinos olarak iki çeşidi bulunur. Karnobatın eti, merinosun yünü makbuldür. Ortalama ağırlıkları 40-50 kg dir. 30-35 kg canlı bir koyun kesimden sonra 17-18 kg et verir. Kıvırcık koyunlar ince ve uzun kuyrukları, beyaz ve uzun tüyleriyle tanınır.
Karacabey Merinos kuzu kaç ayda koça gelir?
İki yılda üç kuzulatma sisteminin Karacabey Merinos ırkı koyunlarda uygulanan bir çalışmada, Anaç koyun iki ayrı alt sürüye ayrılmış ve sürülere Ağustos, Aralık ve Nisan aylarında koç katılmıştır. Kuzulamalar ise Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında olmuştur.
Merinos ne zaman koça gelir?
Yurdumuzdaki yerli ırklarımız ise geç geliştiğinden doğumdan sonraki ikinci aşım döneminde yani 1,5 yaşında koça verilmekte, hayvan 2 yaşında iken ilk yavru alınmaktadır. Aynı şekilde erkek toklularda 1,5 yaşından itibaren ergin koçlara göre daha az yoğunlukta olmak üzere koç katımında kullanılabilmektedirler.
Karacabey Merinosu nasıl anlaşılır?
Karacabey merinosunda vücut, baş ve ayaklar beyazdır. Koçları boynuzlu dişileri boynuzsuzdur. Yapağı ince ve bir örnektir. Kuyruk ince ve uzundur.
Et için hangi Koyun Irkı?
Etçi koyun ırkları tabii ki bunlarla sınırlı değildir. Örneğin; ülkemizde de yaygın olarak kullanılmış, melezleri elde edilmiş Merinos koyun ırkı et ve yün yönünden kombine bir ırktır. Yine ülkemize getirilmiş olan siyah başlı Alman etçi ırk koyunu da etçi ırklar listesinde yer alır.
Akdeniz bölgesinde hangi koyun yetiştiriciliği?
Yüksek süt verimi ve etinin lezzetiyle bilinen yerli ivesi ırkı koyunlar, Doğu Akdeniz yöresinde yaygınlaştırılacak. VOLKAN KAŞİK – Yüksek süt verimi ve etinin lezzetiyle bilinen yerli ivesi ırkı koyunlar, Doğu Akdeniz yöresinde yaygınlaştırılacak.
Sakız koyunu hangi iklimde yetişir?
SAKIZ (ÇEŞME) KOYUNU Çeşme, Karaburun, İzmir, Aydın, Söke, Marmara ve Ege sahillerinde yetiştirilir. Süt ve Yüksek döl verim özelliğinden dolayı yetiştirilir.
Bafra koyunu nerelerde yetişir?
Anavatanı Türkiye’dir. Amasya İlinde bulunan Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğünde damızlık olarak yetiştirilen Bafra koyunu, Sakız X Karayaka koyunlarının melezlenmesi ile elde edilmiştir.