Ücretsiz üye olun

              

   Menü
· Ana Sayfa
· Ahıska Kitapları
· Ahıska Köyleri
· Ahıska Şiirleri
· Anketler
· Bilgiler
· Bin Bir Şiir
· Dost Siteler
· Dosyalar
· Encyclopedia
· Fikir Meydanı
· Foto Galeri
· Gazeteler
· Günlüğünüz
· Haber Arşivi
· Haber Ekle
· Harita
· Hesabınız
· İletişim
· Köşe Yazarları
· Linkler
· Özel Mesajlar
· Sayaç
· Site İçi Arama
· Tavsiye Et
· Top 10
· Yeniler
· Ziyaretçi Analizi

   Ahıskalılar Durum

 Günaydın Misafir!
Üye ol
Şifremi Unuttum

 
Üyelik:
Bugün yeni: 0
Dün Yeni: 1
Bekleyen: 1
Toplam Üyeler: 3552
Son Kayıt: foto55

Rekor:
Misafir(ler): 219
Üye(ler): 0
Toplam: 219

Online İstatistikleri:
Misafir(ler): 7
Üye(ler): 0
Toplam: 7

   Ahıska'nın Hayranı Ol

   Anket
Ahıska Türkleri dilini, dinini, kültürünü korumuş bir halktır. Katılıyormusunuz?

Evet Katılıyorum
Bilmiyorum
Hayır Katılmıyorum
Yorum Yok



Sonuçlar
Anketler

Toplam Oy 3979

   Saat ve Tarih

   Dosyalara Göz Atalım
Toplam Dosya: 63
Toplam Kategori: 3
Toplam Download: 128508

Yeni Eklenen
Dosyalar

· 1: Bu Gız Ne Geşengtir
[İndirme: 2434]

· 2: Gülnaz Hanım
[İndirme: 1729]

· 3: Mavi Mavi Masmavi
[İndirme: 1777]

· 4: Gül Hanım
[İndirme: 1775]

· 5: Gelin Getmesi
[İndirme: 2809]

· 6: Nazlım Çıhmiş Ahıskaya
[İndirme: 2145]

· 7: Yarimin Gözi Yaştur
[İndirme: 2139]

· 8: Çeçil Peynir 2
[İndirme: 1597]

· 9: Topal
[İndirme: 2063]

· 10: Zeyno
[İndirme: 2527]


En Çok İndirilen
Dosyalar

· 1: Ahıska Halayı (Yeni)
[İndirme: 9193]

· 2: Ahıskanın Kızlari
[İndirme: 5899]

· 3: Atem Tutem Ben Seni, Şekere Katem Ben Seni
[İndirme: 5754]

· 4: Ahıska Türkleri Hakkında Slayt
[İndirme: 5065]

· 5: Ahiskadan Kar Getir
[İndirme: 4834]

· 6: Ahıskalıların Çok Sevdiği KAYTARMA
[İndirme: 4341]

· 7: Çeçil Peynir
[İndirme: 4222]

· 8: Hinkal Türküsü
[İndirme: 4025]

· 9: Anandan İzinsiz Etme Bayrami
[İndirme: 3269]

· 10: Baharı Görmez Oldum
[İndirme: 2952]


   ATASÖZLERİMİZ
146. Bar veren ağaci kesmezler.

Bütün AHISKALILAR Burada!
  HABER: Ahıska’dan Posof’a okumaya geldi
AHISKA

Ahıskalıların Vatana dönüş yolunda Avrupa Konseyi’nin Gürcistan üzerine kurduğu baskıya rağmen 1999’dan beri bir türlü istenilen adımların atılmadığı görülürken, Serbest göç kapsamında gelip anayurdu vatanlarına yerleşen Ahıskalılar, burnunun dibindeki aynı soydan, aynı kandan olan Posoflularla yıllardan beri Bursa’da olduğu gibi şimdide Posof’ta buluşmayı başardılar.

1944 yılında Anayurtlarından sürülen Ahıskalılar daha sonra 1989 yılında Fergana olaylarıyla başlayan sürgün hayat yaşantıları halen devam ediyor. Dünya’nın dört bir etrafına dağılan Ahıskalılardan bazıları ilahta vatana dönüş yolunda bin bir müşkülat içinde mücadele sürdürüyorlar.

Bunlardan birisi de geçtiğimiz aylarda Azerbaycan’dan Ahıska’ya göç ederek vatana yerleşen Abamüslim Mustafaoğlu. Eşi ve iki oğlu ile birlikte ailece gelerek Abastuban köyüne yerleşen Mustafaoğlu ailesi, çocuklarının Türkçe olarak öğretime devam etmesi gerektiğini düşünerek dağın ötesinde 20 kilometre kadar uzaktaki Posof’a getirdiler.

Gerekli resmi prosedürü tamamlayan aile oğulları Yaşar Mustafaoğlu’nu Posof Halitpaşa Yatılı Bölge Okulu 8. sınıfına kayıt ettirdi. Posof Kaymakamı Muammer Köken’in girişimleriyle Türkiye’de eğitimine devam edecek olan Yaşar Mustafaoğlu’nun çok mutlu olduğu görüldü. Yaşar’ın Babası Abamüslim ve Annesi Dilara kendilerine gösterilen kolaylık ve yardımlarından dolayı Posof Kaymakamı Muammer Köken’i makamında ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler. Posof Kaymakam Muammer Köken Bu konuyla ilgili Ankara’dan gerekli girişimleri yaptıklarını resmi olarak prosedürlerin elverişli olduğunu ve bundan sonra varsa diğer okumak isteyen öğrencileri Posof’ta okutabileceklerini söyleyerek gerekli tüm yardımlarını yapacaklarını belirtti. Öğrenci sayısının çok olması durumunda ise Ahıska’da Türk Kültürü ve Türkçe dersleri sınıfı açılabileceğini sözlerine ekledi.

Baba Abamüslim Mustafaoğlu yaptığı açıklamada “İstedim ki çocuğumun geleceği parlak olsun. Çocuğum Türkçeyi öğrensin, dilini, dinini tam kavrasın ve Türkiye de ki bu güzel eğitimden nasibini alsın. Biz Ahıskalılar asırlardır hep çile çektik. Eğitimini tam olarak alıp halkının hakkını savunsun. Yaşadığı toplumlara da yararlı bireyler olsun” dedi.

Halitpaşa Yatılı Bölge Okulu’nda ilk defa bir yabancı uyruklu öğrencinin kaydını yaptıklarını belirten okul Müdürü Alpaslan Tekel ise Böyle bir hizmette bulunmalarının unutulmayacak bir duygu olduğunu, bu nedenle ailenin asla endişeli olmamalarını belirtti. Daha sonra Yaşar’ı sınıfına alarak arkadaşlarıyla tanıştırdı ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Anne Dilara ve baba Abamüslim Mustafaoğlu, Halitpaşa Yatılı Bölge İlköğretim Okul Müdürü Alparslan Tekel’e (sağ başta) oğulları Yaşar’ı götürerek teslim ettiler.

Halitpaşa Yatılı Bölge İlköğretim Okul Müdürü Alparslan Tekel ilk yabancı uyruklu öğrenci olan Ahıskalı küçük Yaşar’ı sınıfına götürerek arkadaşları ile tanıştırdı.

 

HABER : Burhan ÖZKOŞAR
FOTOĞRAFLAR : Alper TURGUT (Posof Sınır Gazetesi)
 

Tarih: 29.09.2009 Saat: 22:52 Gönderen: AHISKALILAR

 
   İlgili Bağlantılar
· Daha fazla AHISKA
· Haber gönderen AHISKALILAR


En çok okunan haber: AHISKA:
Ahıska Türkleri Dayanışma Günü ve Yeni Yıl Programı


   Haber Puanlama
Ortalama Puan: 4.88
Toplam Oy: 9


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü



   Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa  Yazdırılabilir Sayfa

 Bu Haberi Arkadaşına Gönder  Bu Haberi Arkadaşına Gönder


İstanbul Ahıska Türkleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği© 2005 by: WwW.ahiskalilar.org

Site Yöneticileri: Rasim ŞAKİROĞLU , Mustafa BEDİR ve Mikail İBRAHİMOĞLU
Ahıska Türkleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin Adresi ve Telefon Numaraları:
Atatürk Mah. Zafer Sok. No: 18/7 Ümraniye İstanbul Tel: 0216 523 13 88 - Faks: 0216 523 64 50

FaceBook

Sayfa Üretimi: 0.072 Saniye